Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Svampfylld sej med grönpepparsås samt potatis- och spenatrulle

Från 2010
Uppdaterad 05.06.2015 17:19.
Mat så in i Norden: Svampfylld sej och potatisrulle - Spela upp på Arenan

Michael firar sin återkomst till restaurang Fonds kök med en rätt som bygger på den svenska västkustens havsskatt. Och förstås ingår en rejäl skvätt grädde och en generös klick eller två smör.

Svampfylld sej med grönpepparsås samt potatis- och spenatrulle

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 st sejfilé - à 150g
  • smör
  • 4 deciliter (dl) ostronskivling - eller annan säsongsvamp
  • 1 deciliter (dl) gräddost - lagrad
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 deciliter (dl) vitt vin - Grönpepparsås
  • 1 st gul lök - Grönpepparsås
  • 0.5 klyfta vitlök - Grönpepparsås
  • 3 deciliter (dl) grädde - Grönpepparsås
  • 2 matsked (msk) grönpeppar - Grönpepparsås
  • smör - Grönpepparsås
  • salt - Grönpepparsås
  • 300 gram (g) potatis - Potatis- och spenatrulle
  • 50 gram (g) spenat - Potatis- och spenatrulle
  • 1 matsked (msk) smör - Potatis- och spenatrulle
  • salt - Potatis- och spenatrulle
  • vitpeppar - Potatis- och spenatrulle

Instruktioner

Michael firar sin återkomst till restaurang Fonds kök med en rätt som bygger på den svenska västkustens havsskatt. Och förstås ingår en rejäl skvätt grädde och en generös klick eller två smör.

Svampfylld sej

Knaperstek svampen i smör. Salta och peppra. Blanda den med osten och fyll sejfiléerna med svampen. Lägg sejen i en ugnsform, salta och klicka lite smör på. Baka på 150° ca 15 minuter.

Grönpepparsås

Koka vinet och löken utan lock, låt reducera till hälften. Tillsätt grädden och låt koka till simmig konsistens. Lägg i grönpepparn och låt koka en liten stund. Mixa såsen, tillsätt smör och salt. Sila såsen.

Potatis- och spenatrulle

Koka potatisen mjuk och häll av den. Låt den ånga av på spisen. Blanchera spenaten snabbt. Stampa potatisen, tillsätt sedan smör och spenat. Smaka av blandningen med salt och peppar. Pressa den kalla potatisblandningen i en form eller rulla in den i aluminiumfolie och gör en smällkaramell. Skiva potatisen vid servering, värm den i ugnen på 150? i ca 10 minuter.