Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Ivar Breiviks Bacalao à la Yle

Från 2010
Uppdaterad 05.11.2015 22:17.

Ivar Breiviks klippfiskrätt följer ganska långt ett klassiskt Bacalao recept. Så här tillreds fisken ofta i Spanien.

Ivar Breiviks Bacalao à la Yle

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 4 st klippfisk - à 200g
  • 200 gram (g) gratineringsost - riven
  • 200 gram (g) chorizo - i små bitar
  • 4 skiva parmaskinka
  • svarta oliver - i skivor
  • säsongsgrönsaker
  • pesto

Instruktioner

I

Klippfisken:
Snurra en parmaskinka runt klippfiskbiten.

Lägg bitar av chorizo och skivor av svarta oliver på klippfisken.

Toppa med riven ost.

Baka i ugn på 195°C i ca 14 minuter.

Grönsaker

Stekta säsongsgrönsaker med vitlök salt och peppar (t.e x.paprika, rödlök, svamp och sparris).

Pesto potatismos

Koka potatis och mosa dem. Blanda i lite pesto

Ivar Breiviks Bacalao á la Yle

Mer om ämnet på Yle Arenan