Michaels bästa krabbrecept
Det absolut bästa sättet att tillreda krabba är att koka den i vattnet den simmar i. Då får man ut det mesta av den fantastiska skaldjurssmaken. Servera med toast och majonnäs eller med krabbiffssås. Michaels krabbiffar är ett utmärkt sätt att tillreda krabba om man vill dryga ut krabbköttet.
Michaels bästa krabbrecept
Ingredienser
- krabba - färsk
- vatten - lättsaltat, eller havsvatten
- 300 gram (g) potatis - Krabbiffar
- 1 st gul lök - Krabbiffar
- 1 matsked (msk) dijonsenap - Krabbiffar
- 2 nypa dill - finskuren
- 2 deciliter (dl) krabbkött - kokt, skuret, Krabbiffar
- 1 st ägg - Krabbiffar
- smör - Krabbiffar
- 1 deciliter (dl) majonnäs
- 2 matsked (msk) ketchup
- 1 klyfta vitlök - krossad
Instruktioner

Det absolut bästa sättet att tillreda krabba är att koka den i vattnet den simmar i. Då får man ut det mesta av den fantastiska skaldjurssmaken.
Mest kött hittar man i klorna och det bästa sättet att knäcka krabbklorna är att använda en sked. Slå på den lilla klumpen i leden i klon, efter det går den att öppna och man kan börja pilla i sig det fantastiska köttet.
Servera med toast och majonnäs eller med krabbiffssås (se nedan). Michaels krabbiffar är ett utmärkt sätt att tillreda krabba om man vill dryga ut krabbköttet.

Kokt krabba
Häll i havsvatten eller lättsaltat kranvatten så att det täcker krabborna. Sätt dom färska krabborna i vatten och koka ca. 20 minuter.
Krabbiffar
Blanda potatis, lök, senap, dill, krabbkött och ägg. Mosa lite och forma till biffar. Lägg i salt och peppar. Bryn i smör i en gjutjärnspanna. Servera med sås.

Sås till krabbiffar
Blanda ihop ingredienserna.