Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Ellas cidersill (trelökasill)

Från 2009
Uppdaterad 02.07.2013 13:40.
Cidersill med tre lökar
Bildtext Cidersill med tre lökar
Bild: YLE/Strömsö

Sill och nypotatis smakar som bäst på sommaren, även om Ellas ursprungliga recept var tänkt för julen. Servera goda (och vackra) sillar med en personlig touch.

Ellas cidersill (trelökasill)

Mängd: 8 personer

Tillagningstid: 20 min, varav förberedelser 20 min

Ingredienser

  • 1 burk löksill
  • 1 st purjolök
  • 1 st rödlök
  • 2 st schalottenlök
  • 3 deciliter (dl) cider - torr

Instruktioner

Gör så här:

Öppna en burk färdig löksill och häll över den i en stor skål. Strimla en halv purjolök (även den gröna delen), en stor rödlök och två schalottenlökar.Blanda löken med sillen i skålen och häll på ca tre deciliter cider (samma cider som sedan serveras till, t ex Valderance Cidre Bouché Brut). Lägg sillinläggningen i en vacker glasburk.

Klart! Perfekt gåbortpresent i juletider. Experimentera gärna med andra sillar. Senapssill som smaksätts med limeskivor och wasabi är också en höjdare.Här hittar du receptet till Pauls svartbröd med cidersill och röra.

Här hittar du Ellas dryckestips till sill.

Mer om ämnet på Yle Arenan