Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Svartbröd med cidersill

Från 2009
Uppdaterad 06.06.2013 10:49.
Uppiffad smörgås med cidersill.
Bildtext Uppiffad smörgås med cidersill.
Bild: YLE/Strömsö

Det här tilltugget passar bra som förrätt och passar utmärkt med Ellas uppiffade cidersill. I glasen finns naturligtvis Valderance Cidre Bouché Brut som sillen legat i.

Svartbröd med cidersill

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 30 min, varav förberedelser 30 min

Ingredienser

  • 1 deciliter (dl) gräddfil - avrunnen
  • 1 matsked (msk) kapris
  • 0.5 matsked (msk) senap - stark och osötad
  • 1 st höstäpple
  • 0.5 st rödlök
  • 1 bunt dill
  • 1 burk cidersill
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa svartpeppar

Instruktioner

Här hittar du receptet till Ellas cidersill med tre lökar.

Gör så här:

Grovriv äpple på ett rivjärn. Finhacka löken och finskär dillen. Blanda alla ingredienser med gräddfilen och smaka av med salt och vitpeppar. Lägg lite röra under sillen och toppa med lite finstrimlat äpple och dill.

Vill man lyxa till det så toppar man med lite sik eller laxrom.

Här hittar du Ellas dryckestips till sill.

Mer om ämnet på Yle Arenan