Svartbröd med cidersill
Från 2009
Publicerad 20.12.2009 02:00.
Uppdaterad 06.06.2013 10:49.
Bild: YLE/Strömsö
Det här tilltugget passar bra som förrätt och passar utmärkt med Ellas uppiffade cidersill. I glasen finns naturligtvis Valderance Cidre Bouché Brut som sillen legat i.
Svartbröd med cidersill
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 30 min, varav förberedelser 30 min
Ingredienser
- 1 deciliter (dl) gräddfil - avrunnen
- 1 matsked (msk) kapris
- 0.5 matsked (msk) senap - stark och osötad
- 1 st höstäpple
- 0.5 st rödlök
- 1 bunt dill
- 1 burk cidersill
- 1 nypa havssalt
- 1 nypa svartpeppar
Instruktioner
Här hittar du receptet till Ellas cidersill med tre lökar.
Gör så här:

Grovriv äpple på ett rivjärn. Finhacka löken och finskär dillen. Blanda alla ingredienser med gräddfilen och smaka av med salt och vitpeppar. Lägg lite röra under sillen och toppa med lite finstrimlat äpple och dill.
Vill man lyxa till det så toppar man med lite sik eller laxrom.
Här hittar du Ellas dryckestips till sill.
Läs också
-
Virkad luftig sjal
20.12.2009 -
Owes jularrangemang 2009
20.12.2009 -
Dricka till sill
20.12.2009 -
Pepparkakslada
20.12.2009