Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Mjölkchokladpannacotta med persikor

Från 2009
Uppdaterad 02.07.2013 14:17.

Ett par matskedar rom kronar Niklas tappning av denna klassiska dessert i vuxen smak.

Mjölkchokladpannacotta med persikor

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 deciliter (dl) mjölk
  • 2 deciliter (dl) grädde
  • 2 matsked (msk) socker
  • 2 st gelatinblad
  • 200 gram (g) mjölkchoklad
  • 2 st persika
  • smör
  • 2 matsked (msk) rom
  • lagerblad

Instruktioner

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Värm mjölk och grädde, tillsätt 2 msk socker och låt det lösa sig.

Hacka mjölkchokladen fint. Rör ner i den varma mjölken. Pressa ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i kastrullen. Rör ut med slev eller slickepott. Häll sedan upp i portionsformar. Låt svalna och sedan stå i kylen minst en timma.

Klyfta persikorna och stek dem lätt i smör och en nypa socker. Tillsätt några matskedar rom och färska lagerblad. Låt sjuda ca 10 minuter. Fördela sedan på den kalla pannacottan. Låt gärna lagerbladen ligga på som pynt, men de ska inte ätas.

Mer om ämnet på Yle Arenan