Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Kalvköttbullar med sockerärtssallad och dressing

Från 2009
Uppdaterad 23.09.2013 11:38.

Niklas bjuder på köttbullar av kalv med tillhörande sallad och yoghurtdresing.

Kalvköttbullar med sockerärtssallad och dressing

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 gram (g) kalvfärs
  • 0.5 st gul lök
  • kanel
  • koriander
  • spiskummin
  • senap
  • rypsolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 gram (g) sockerärtor - Sockerärtssallad
  • 1 st schalottenlök - Sockerärtssallad
  • 1 klyfta vitlök - Sockerärtssallad
  • 2 matsked (msk) dragon - Sockerärtssallad
  • 1 deciliter (dl) matlagningsyoghurt - Sockerärtssallad
  • 2 matsked (msk) citronsaft - Sockerärtssallad
  • 2 matsked (msk) olivolja - Sockerärtssallad
  • mynta
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

Gör så här:

Blanda färsen med de torra ingredienserna. Finhacka lök och tillsätt tillsammans med lite senap. Blanda ihop och forma till ca 20 st små runda köttbullar.

Stek på ganska hög värme i 5-10 minuter. Skaka på pannan för att få jämn färg.


Sockerärtssallad med yoghurt- och myntadressing

Skölj sockerärtorna. Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs i en panna med olja. Grovhacka ärtorna och färsk dragon. Lägg ner i kastrullen i några minuter.

Gör en dressing genom att blanda yoghurt med citronjuice, salt och peppar. Hacka ner färsk mynta (eller persilja).