Kalvköttbullar med sockerärtssallad och dressing
Från 2009
Publicerad 20.05.2009 03:00.
Uppdaterad 23.09.2013 11:38.
Niklas bjuder på köttbullar av kalv med tillhörande sallad och yoghurtdresing.
Kalvköttbullar med sockerärtssallad och dressing
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 400 gram (g) kalvfärs
- 0.5 st gul lök
- kanel
- koriander
- spiskummin
- senap
- rypsolja
- smör
- salt
- svartpeppar
- 400 gram (g) sockerärtor - Sockerärtssallad
- 1 st schalottenlök - Sockerärtssallad
- 1 klyfta vitlök - Sockerärtssallad
- 2 matsked (msk) dragon - Sockerärtssallad
- 1 deciliter (dl) matlagningsyoghurt - Sockerärtssallad
- 2 matsked (msk) citronsaft - Sockerärtssallad
- 2 matsked (msk) olivolja - Sockerärtssallad
- mynta
- salt
- svartpeppar
Instruktioner

Gör så här:
Blanda färsen med de torra ingredienserna. Finhacka lök och tillsätt tillsammans med lite senap. Blanda ihop och forma till ca 20 st små runda köttbullar.
Stek på ganska hög värme i 5-10 minuter. Skaka på pannan för att få jämn färg.
Sockerärtssallad med yoghurt- och myntadressing
Skölj sockerärtorna. Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs i en panna med olja. Grovhacka ärtorna och färsk dragon. Lägg ner i kastrullen i några minuter.
Gör en dressing genom att blanda yoghurt med citronjuice, salt och peppar. Hacka ner färsk mynta (eller persilja).