Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Mirin-marinerad lax med glasnudlar

Från 2009
Uppdaterad 26.09.2013 17:05.

En asieninspirerad laxrätt av Niklas. Mirin är ett sött risvin som används som sötningsmedel eller kryddning i japansk matlagning.

Mirin-marinerad lax med glasnudlar

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 600 gram (g) lax
  • 1 deciliter (dl) mirin
  • 2 matsked (msk) soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 deciliter (dl) ingefära - färsk, hackad
  • 0.5 deciliter (dl) koriander - färsk, hackad
  • 1 matsked (msk) farinsocker
  • 1 matsked (msk) salt

Instruktioner

Gör så här:

Dela laxen i portionsbitar. Gnugga in farinsocker, salt, soja och mirin på laxen. Hacka vitlök, chili, ingefära och lägg på laxen. Plasta in, ställ kallt och låt gravas ca 2 timmar. Låt sedan laxen gå i ugnen på 150 grader i ca en kvart, eller tills den känns färdig. Servera med glasnudlar.

Mirin är ett sött risvin som används som sötningsmedel eller kryddning i japansk matlagning. Finns både med och utan alkohol.

Mer om ämnet på Yle Arenan