Chokladdrycker och snacks
Kakao och ostsmörgås i all ära, men ibland är det läge att gå ett steg längre för att pigga upp våra mörkertrötta kroppar. Här är två heta, lyxiga chokladdrycker som värmer ända in i märgen.
Chokladdrycker och snacks
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 4 deciliter (dl) helmjölk - Het chokladdryck med ingefära och cayenne
- 2 deciliter (dl) grädde - Het chokladdryck med ingefära och cayenne
- 1 deciliter (dl) Commandaria - Het chokladdryck med ingefära och cayenne
- 60 gram (g) mörk choklad - 70%, Het chokladdryck med ingefära och cayenne
- ingefära - Het chokladdryck med ingefära och cayenne
- 0.3 tesked (tsk) cayennepeppar - Het chokladdryck med ingefära och cayenne
- 2 tesked (tsk) råsocker - Het chokladdryck med ingefära och cayenne
- 2 tesked (tsk) pulverkaffe - Het chokladdryck med ingefära och cayenne
- marshmallows - Het chokladdryck med ingefära och cayenne
- 4 deciliter (dl) helmjölk - Apelsindoftande kakaodryck
- 2 deciliter (dl) grädde - Apelsindoftande kakaodryck
- 2 matsked (msk) kakao - Apelsindoftande kakaodryck
- 5 st after eight - Apelsindoftande kakaodryck
- 1 tesked (tsk) apelsinskal - Apelsindoftande kakaodryck
- 0.5 st vaniljstång - Apelsindoftande kakaodryck
- naturell färskost - Knapriga knäckekex
- blåmögelost - Knapriga knäckekex
- knäckebröd - Knapriga knäckekex
- fikonmarmelad - Knapriga knäckekex
- flingsalt - Knapriga knäckekex
Instruktioner

Kakao och ostsmörgås i all ära, men ibland är det läge att gå ett steg längre för att pigga upp våra mörkertrötta kroppar. Här är två heta, lyxiga chokladdrycker som värmer ända in i märgen.
- Ella -

Het chokladdryck med ingefära och cayenne
Koka upp mjölken och 1 dl grädde. Lägg i ingefära, cayennepeppar, råsocker, starkvin och pulverkaffe. Låt sjuda en stund. Bryt ner chokladen i mjölken och vispa tills chokladen smält. Vispa resten av grädden lätt. Sila chokladen och häll upp den i koppar. Toppa med grädde, marshmallows och lite pulverkaffe.

Apelsindoftande kakaodryck med mintsmak
Koka upp mjölken och 1 dl grädde. Lägg i apelsinskalet och vaniljstången och vispa ner kakaon. Smält ner after eight-bitarna under omrörning. Vispa resten av grädden lätt. Sila chokladen och häll upp den i koppar. Toppa med grädde och rivet apelsinskal.

Knapriga knäckekex med ost- och fikonfyllning
Blanda ihop lika delar färskost och blåmögelost. Bred ett tjockt lager fyllning på små tunna knäckebrödsbitar. Bred ett tunt lager fikonmarmelad ovanpå ostfyllningen, strö flingsalt över och lägg en till knäckebrödsbit ovanpå.