Morötter med smak av kött
En köttbit är en köttbit och en grönsak är en grönsak. I den här rätten ställer Paul begreppen på ända genom att tillreda morötter som kött och servera dem på en köttsås. Smakupplevelsen blir en överraskning då man fäster en morotsbit på gaffeln men smaklökarna får uppleva en mustig köttsmak.
Morötter med smak av kött
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 4 st morot - stora och tjocka
- 500 gram (g) nötbog
- 3 liter (l) buljong
- 1 bunt timjam
- 2 st schalottenlök
- 3 st lagerblad
- 4 klyfta vitlök
- 2 st apelsin
- 8 st potatis
- 50 gram (g) smör
- 1.5 deciliter (dl) mjölk
- 1 st ingefära
- 1 matsked (msk) olivolja
- salt
- persilja
- lök - rostad
Instruktioner

Karamelliserade morötter med smak av kött
Stek bogen runt om, slå på buljong och tillsätt lagerblad, timjan, vitlök och morötter. Lyft morötterna när de är mjuka. Fortsätt koka bogen tills köttet släpper från benet. Det tar ca 2 timmar.
Lyft köttet, skumma fonden och reducera med hårt stekt lök och fintärnad ingefära.
Koka potatis mjuka i lättsaltat vatten. Passera och blanda med smör och varm mjölk.
Filea apelsin och blanda med olivolja.
Stek morötter i levande smör med krossad vitlök, timjan och ingefära.
Plocka köttet och blanda med skyn.
Skiva morötter och toppa med apelsin och örter.
Servera med potatismos.