Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Picknick i Levi - tortilla med renskav

Från 2008
Uppdaterad 05.11.2015 17:21.

När Emmanuel "Manu" Fofannah som ursprungligen kommer från Sierra Leone men är bosatt i Levi, skall göra picknickmat blir mest av att använda lokala råvaror. För i närbutikerna finns det inte så många exotiska kryddor. Så inför familjens skidutfärd tar han fram renskav ur frysen och gör tortilla.

Picknick i Levi - tortilla med renskav

Ingredienser

  • 500 gram (g) renskav
  • smör
  • 1 deciliter (dl) vatten
  • 1.5 st lök
  • 1 st paprika
  • 1.5 deciliter (dl) tomatkross
  • svartpeppar
  • salt
  • cayennepeppar - eller jalapeño
  • 1 matsked (msk) socker
  • ost
  • 8 st tortilla

Instruktioner

När Emmanuel "Manu" Fofannah som ursprungligen kommer från Sierra Leone, men nu bor i Levi, skall göra picknickmat blir mest av att använda lokala råvaror. För i närbutikerna finns det inte så många exotiska kryddor. Så inför familjens skidutfärd tar han fram renskav ur frysen och gör tortilla.
» Läs mer om Manus lappska vardag


Bildtext Renskavstortillan blir till

Gör så här:

Stek köttet i smör. Häll vatten i pannan då den är varm. Köttet tillreds i 30-40 minuter.

Hacka löken och paprikan under tiden som köttet bryns. Stek lök och paprika på svag värme. Häll på tomatkross, salt, socker och kryddor.
Sätt kött och paprikaröra på tortillan. Rulla ihop och strö ost ovanpå.
Grädda i ugn i 200 grader tills osten har smält.

Rulla in i folie och ta med på skidturen.

Bildtext En liten snöstorm stör inte aptiten

Mer om ämnet på Yle Arenan