Maffiabakelse
Här en traditionell bakelse från Sicilien som vilken gudfader som helst skulle vara stolt över.
Maffiabakelse
Mängd: 10 portioner
Ingredienser
- 100 gram (g) smör
- 1 deciliter (dl) socker
- 2 st äggvita
- 250 gram (g) ricotta
- 1 matsked (msk) florsocker
- 1 matsked (msk) vaniljsocker
- 1 st citron
- 1 nypa kanel
- 1.5 deciliter (dl) vetemjöl
Instruktioner

Gör så här:
Täck plåten med bakplåtspapper. Rör smöret poröst med sockret. Tillsätt mjölet. Vispa vitorna till fast skum. Vänd ner i smeten. Bred ut smeten till runda kakor, cirka 12 cm i diameter. Gör 4 kakor på varje plåt. Grädda mitt i ugnen, 200 garder, ca 6 minuter. Lyft snabbt över dem på en smal rulle eller på upp och nedvända tekoppar. Låt svalna. Fyll dem strax före serveringen.
Cannolikräm
Rör ricottan till en smidig kräm. Vispa i socker, citronskal och kanel tills allt har blandats. Fyll rånen. Dekorera med hack mörk choklad eller pistaschmandel.