Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Maffiabakelse

Från 2008
Uppdaterad 08.07.2013 11:04.

Här en traditionell bakelse från Sicilien som vilken gudfader som helst skulle vara stolt över.

Maffiabakelse

Mängd: 10 portioner

Ingredienser

  • 100 gram (g) smör
  • 1 deciliter (dl) socker
  • 2 st äggvita
  • 250 gram (g) ricotta
  • 1 matsked (msk) florsocker
  • 1 matsked (msk) vaniljsocker
  • 1 st citron
  • 1 nypa kanel
  • 1.5 deciliter (dl) vetemjöl

Instruktioner

Gör så här:

Täck plåten med bakplåtspapper. Rör smöret poröst med sockret. Tillsätt mjölet. Vispa vitorna till fast skum. Vänd ner i smeten. Bred ut smeten till runda kakor, cirka 12 cm i diameter. Gör 4 kakor på varje plåt. Grädda mitt i ugnen, 200 garder, ca 6 minuter. Lyft snabbt över dem på en smal rulle eller på upp och nedvända tekoppar. Låt svalna. Fyll dem strax före serveringen.

Cannolikräm
Rör ricottan till en smidig kräm. Vispa i socker, citronskal och kanel tills allt har blandats. Fyll rånen. Dekorera med hack mörk choklad eller pistaschmandel.