Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Hjortronmaräng

Från 2008
Uppdaterad 08.07.2013 13:28.

En enkel men alldeles ljuvligt god dessert med maräng och hjortron avrundar middagen perfekt.

Hjortronmaräng

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 0.5 deciliter (dl) strösocker
  • 200 gram (g) hjortron - rårörda

Instruktioner

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggvitorna med socker till ett styvt skum. Smöra och sockra fyra små ugnsformar. Rör ut hjortronen med en matsked socker och lägg en klick av hjortronröran i varje form. Vänd sedan försiktigt ner resten av hjortronen i äggvitan.

Fyll upp formarna med smeten. Knacka sedan till dem försiktigt mot skärbrädan så att skummet sätter sig.

Grädda i ugnen i 8-10 minuter.

Mer om ämnet på Yle Arenan