Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Parfait tricolor med sensommarens bär

Från 2008
Uppdaterad 08.07.2013 13:30.

Skogens bästa x 3 i en härlig parfait! Här smaksätts samma parfaitgrund på 3 olika sätt med lingon blåbär och hjortron eller andra valfria bär. Den här parfaiten är lättare än en som är gjord på enbart grädde eftersom man här också använder italiensk maräng.

Parfait tricolor med sensommarens bär

Ingredienser

  • 7.5 deciliter (dl) grädde
  • 4.5 deciliter (dl) matlagningsgrädde
  • 3 st äggvita
  • 240 gram (g) socker
  • vatten
  • 100 gram (g) lingon
  • 100 gram (g) hjortron
  • 100 gram (g) blåbär

Instruktioner

Skogens bästa x 3 i en härlig parfait! Här smaksätts samma parfaitgrund på 3 olika sätt med lingon blåbär och hjortron eller andra valfria bär. Den här parfaiten är lättare än en som är gjord på enbart grädde eftersom man här också använder italiensk maräng. Gamla glasslådor kan återanvändas vid infrysning.

Parfait "tricolor"

Koka sockret med lite vatten till 120c (använd digitaltermometer). Börja vispa äggvita och tillsätt sockerlagen när den är 127c i en tunn stråle. Fortsätt vispa tills marängen är kall (processen kan snabbas upp om man sätter skålen i vattenbad med is). Blanda den italienska marängen med yoghurt och rör försiktigt ner vispad grädde. Dela smeten i tre lika stora delar. Mixa bären med lite socker och blanda varje bär separat i olika bunkar. Klipp locket till en glasslåda och dela upp lådan i tre delar med lockbitarna. Fyll facken med hjortron-, lingon- och blåbärsparfait. Frys över natten och servera med rårörda bär.

Mer om ämnet på Yle Arenan