Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Sallad Niçoise

Från 2008
Uppdaterad 26.09.2013 16:35.

Niklas på skogstur med Skånes främste örtkännare och återvände till studion med en mängd godsaker. "Ogräset" blir pricken över i:et i en fräsch sallad Nicoise.

Sallad Niçoise

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 6 st potatis
  • 2 st ägg
  • 1 burk haricots verts
  • 6 st tomat
  • 6 st rädisa
  • romansallad
  • 12 st svarta oliver
  • 2 st sardell - Dressing
  • 2 tesked (tsk) dijonsenap - Dressing
  • 1 deciliter (dl) olivolja - Dressing
  • 1 matsked (msk) sardellolja - Dressing

Instruktioner

Gör så här:

Dela de i förväg kokta potatisarna i bitar och äggen i fyra klyftor. Koka haricots verts en kort stund och spola dem sedan i kallt vatten. Klyfta tomater och rädisor. Bryt salladen i bitar och lägg i ett djupt fat. Lägg tomaterna längs kanterna och tillsätt därefter övriga salladsingredienser.

Dressing:
Strimla sardellerna och lägg i en skål. Blanda i dijonsenap och salt. Rör ner olivolja samt en matsked av sardelloljan och smaksätt med peppar. Ringla dressingen över salladen precis innan servering.

Tips:
Lägg till färsk, halstrad tonfisk för en lyxigare sallad.

Mer om ämnet på Yle Arenan