Köttfärsspett med 3 olika kryddningar
Från 2008
Publicerad 24.04.2008 03:00.
Uppdaterad 27.08.2013 09:47.
Är du riktigt ambitiös så gör du tre sorters köttfärsspett. Annars väljer du en av kryddblandningarna, som är beräknade till hela satsen köttfärs.
Köttfärsspett med 3 olika kryddningar
Mängd: 8 portioner
Ingredienser
- 600 gram (g) köttfärs
- 1 st ägg
- 1.5 deciliter (dl) mjölk
- 1.5 deciliter (dl) ströbröd
- 1 st gul lök
- 16 st träspett
- 0.5 deciliter (dl) aivar relish - Kryddblandning 1
- 1 tesked (tsk) spiskummin - Kryddblandning 1
- 1 tesked (tsk) koriander - Kryddblandning 1
- 2 klyfta vitlök - Kryddblandning 1
- 0.5 tesked (tsk) kanel - Kryddblandning 1
- 100 gram (g) parmesan - riven, Kryddblandning 2
- 2 kvist rosmarin - Kryddblandning 2
- 1 deciliter (dl) gröna oliver - Kryddblandning 3
- 0.5 st citron - saft och skal, Kryddblandning 3
Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till köttfärsröran. Krydda med valfri kryddblandning. Beräkna 50 g köttfärs per spett. Tryck ut på pinne. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt stå i ugnen i 12-15 minuter.
Saras kommentar:
Är du riktigt ambitiös så gör du tre sorters köttfärsspett. Annars väljer du en av kryddblandningarna, som är beräknade till hela satsen köttfärs.