Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Köttfärsspett med 3 olika kryddningar

Från 2008
Uppdaterad 27.08.2013 09:47.

Är du riktigt ambitiös så gör du tre sorters köttfärsspett. Annars väljer du en av kryddblandningarna, som är beräknade till hela satsen köttfärs.

Köttfärsspett med 3 olika kryddningar

Mängd: 8 portioner

Ingredienser

  • 600 gram (g) köttfärs
  • 1 st ägg
  • 1.5 deciliter (dl) mjölk
  • 1.5 deciliter (dl) ströbröd
  • 1 st gul lök
  • 16 st träspett
  • 0.5 deciliter (dl) aivar relish - Kryddblandning 1
  • 1 tesked (tsk) spiskummin - Kryddblandning 1
  • 1 tesked (tsk) koriander - Kryddblandning 1
  • 2 klyfta vitlök - Kryddblandning 1
  • 0.5 tesked (tsk) kanel - Kryddblandning 1
  • 100 gram (g) parmesan - riven, Kryddblandning 2
  • 2 kvist rosmarin - Kryddblandning 2
  • 1 deciliter (dl) gröna oliver - Kryddblandning 3
  • 0.5 st citron - saft och skal, Kryddblandning 3

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till köttfärsröran. Krydda med valfri kryddblandning. Beräkna 50 g köttfärs per spett. Tryck ut på pinne. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt stå i ugnen i 12-15 minuter.

Saras kommentar:
Är du riktigt ambitiös så gör du tre sorters köttfärsspett. Annars väljer du en av kryddblandningarna, som är beräknade till hela satsen köttfärs.