Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Sesammarinerade biffspett med papaya- och munggroddsallad

Från 2008
Uppdaterad 26.09.2013 16:42.

Ett roligt och fräscht sätt att använda lövbiff, tycker Sara. Till spetten serveras krispig sallad med papaya, munggroddar och dressing med smak av Sydostasien.

Sesammarinerade biffspett med papaya- och munggroddsallad

Mängd: 8 portioner

Ingredienser

  • 600 gram (g) lövbiff
  • 16 st träspett
  • 1 tesked (tsk) sesamolja - Marinad
  • 2 matsked (msk) soja - Marinad
  • ingefära
  • 1 klyfta vitlök - Marinad
  • 1 st papaya - Sallad
  • 4 st salladslök - Sallad
  • 0.5 liter (l) munggroddar - Sallad
  • 1 st lime - Sallad
  • 1 matsked (msk) honung - Sallad
  • 1 matsked (msk) olivolja - Sallad
  • 0.5 tesked (tsk) sesamolja - Sallad
  • 2 matsked (msk) sesamfrön - rostade, Sallad

Instruktioner

Skär lövbiffen i ca 3 cm breda remsor. Trä upp varje remsa i veck på ett träspett. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg i spetten och låt dra i minst en kvart, men gärna längre.

Gör salladen under tiden: Strimla papayan i små bitar på snedden. Strimla salladslöken och lägg i en skål tillsammans med papayan och munggroddarna. Pressa över lime och häll i honung, olivolja och sesamolja. Lägg sesamfröna i en torr stekpanna och stek på medelvärme tills det börjar knäppa i dem. Vänta med att blanda ned fröna i salladen till precis innan du serverar.

Lägg spetten i en het panna - gärna grillpanna. Stek en minut på varje sida. Lägg sallad i åtta drickglas, ställ två spett i varje glas och ställ in i kylen.

Saras kommentar:
Ett roligt och fräscht sätt att använda lövbiff, tycker jag. Till spetten serverar jag en krispig sallad med papaya, munggroddar och en dressing med smak av Sydostasien.