Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Bärsylt

Från 2008
Uppdaterad 21.08.2014 14:28.
Körsbärsträd vid Aura å.
Bildtext Körsbärsträd vid Aura å.
Bild: Yle/Lotta Sundström

Sylt går att göra på allehanda bär och frukter. Här gör Sara en enkel sylt som passar väldigt bra till bl.a ostkaka med keso.

Bärsylt

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 250 gram (g) bär - t.ex. körsbär eller jordgubbar som kan blandas med rabarber
  • 0.5 deciliter (dl) socker - mera om du använder rabarber

Instruktioner

Lägg bären i en kastrull, skär ev. rabarbern i små bitar. Blanda i socker och låt koka i en kvart. Klart!

Saras kommentar:
Körsbär är alltid gott till ostkaka. Ett annat alternativ är jordgubbar och rabarber, som passar finfint ihop. Om du använder rabarber kan det behövas mer socker - smaka av själv.