Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Biff à la Lindström à la Sara

Från 2008
Uppdaterad 11.07.2013 10:18.

Sara gör en variant av den klassiska rätten Biff à la Lindström där hon bl.a använder sig av färskriven rödbeta istället för inlagd.

Biff à la Lindström à la Sara

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 gram (g) köttfärs - Köttfärsbiffar
  • 1 st rödbeta - Köttfärsbiffar
  • 1 matsked (msk) kapris - Köttfärsbiffar
  • 1 tesked (tsk) dijonsenap - Köttfärsbiffar
  • 2 st potatis - Köttfärsbiffar
  • 1 st ägg - Köttfärsbiffar
  • 2 matsked (msk) mjölk
  • 1 st gul lök - Köttfärsbiffar
  • 0.25 st vitkålshuvud - Cole slaw
  • 1 tesked (tsk) socker - Cole slaw
  • 1 tesked (tsk) salt - Cole slaw
  • 1 nypa vitpeppar - Cole slaw
  • 1 matsked (msk) vitvinsvinäger - Cole slaw
  • 1 st morot - Cole slaw
  • 1 matsked (msk) senap - Cole slaw
  • 250 gram (g) matlagningsyoghurt - Cole slaw
  • 4 skiva bröd - Cole slaw

Instruktioner

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Skala och koka potatisen.

Medan den kokar gör du cole slaw:
Strimla vitkålen och lägg i en bunke. Slå över socker, salt, peppar och vinäger. Blanda med händerna - tryck till ordentligt, nästan som om du försökte mosa kålen, för att den ska mjukna. Tillsätt riven morot, senap och yoghurt och blanda. Låt stå och dra medan du gör biffarna.

Riv rödbetan grovt och lägg i en bunke. Slå i resten av ingredienserna. Blanda ihop till en färs och forma till ganska tunna (ca 1 ½ cm) biffar. Stek biffarna i lite smör och olja på medelhög värme tills de fått färg och ställ dem sedan i ugnen i 15 min.

Rosta fyra brödskivor. Lägg en klick cole slaw på varje och så biffen överst.

Saras kommentar:
En klassisk biff à la lindström innehåller kapris, inlagda rödbetor och fransk senap och serveras med ett stekt ägg. Här använder jag istället riven färsk rödbeta och serverar med rostat grovt bröd och cole slaw.