Ångkokta pilgrimsmusslor med kryddig morotspuré och glasnudlar i musselskal
En rätt på musslor som är lite annorlunda smaksatt med morot och aplesinskal, och förstås lite sting från chili.
Ångkokta pilgrimsmusslor med kryddig morotspuré och glasnudlar i musselskal
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 12 st pilgrimsmusslor - skalade och rensade
- 0.5 tesked (tsk) kanel
- 1 st apelsin - skalet
- 1 st chili - torkad
- 1 tesked (tsk) koriander
- 500 gram (g) morot - Morotspuré
- 100 gram (g) smör - Morotspuré
- 2 st apelsin - saft och skal, Morotspuré
- 0.25 tesked (tsk) spiskummin - Morotspuré
- 100 gram (g) glasnudlar - Garnering
- koriander - Garnering
- mynta - Garnering
- mejram - Garnering
- 1 st endiver - Garnering
Instruktioner

1. Lägg morotstärningarna i en kastrull och häll på så mycket vatten att det nästan täcker dem. Tillsätt smör och salt och låt koka under lock tills de är mjuka och söta i smaken.
2. Häll bort vattnet och kör morötterna till puré i matberedare medan de är varma. Tillsätt apelsinsaft och spiskummin lite i taget tills man kan känna smak av både morot, apelsin och spiskummin. Salta och peppra. Håll purén varm.
3. Krydda varje mussla med en nypa kanel, apelsinskal, chili och hackad koriander. Ångkoka i 2-3 minuter. Musslorna ska bli genomskinliga och genomvarma.
4. Värm under tiden upp nudlarna i purén tillsammans med strimlad endiv och lägg upp en klick i varje musselskal. Ringla over lite olivolja. Glasnudlarna ska inte klibba utan vara lösa och saftiga.
5. Lägg upp de ångkokta musslorna ovanpå nudlarna och dekorera med örtblad.