Sötvattensräkor marinerade i vilda örter med kiwi-chilisås
Delikata marinerade räkor med nyzeeländska örter och tillhörande sås! Det här är ett härligt tilltugg för de flesta olika tillfällen.
Sötvattensräkor marinerade i vilda örter med kiwi-chilisås
Ingredienser
- 1 kilogram (kg) sötvattenräkor
- 4 st horopitoblad - krossade
- 1 tesked (tsk) kawakawablad - torkade
- 100 milliliter (ml) avokadoolja - smaksatt med lime
- 100 milliliter (ml) avokadoolja - smaksatt med vitlök
- 5 klyfta vitlök
- 6 st limeblad
- 2 st lime - saften
- 5 deciliter (dl) socker - Sås
- 1.2 deciliter (dl) vatten - Sås
- 3 st kiwi - Sås
- 3 st röd chili - Sås
- 1 st ingefära - Sås
- 3 klyfta vitlök - Sås
- 1 bunt koriander
- 1 matsked (msk) fisksås - Sås
- 2 st lime - saften, Sås
Instruktioner

Tillredning:
1. Marinera räkorna i avokadoolja, vitlök, limeblad, limesaft och vildkryddor i minst en timme. Salta, peppra och lägg räkorna på grillen eller stek i stekpanna. Ta först bort överflödig marinad.
2. Kör kiwi, chili utan frön, ingefära och vitlök i matberedare. Häll socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och hetta upp på hög värme. Såsen ska börja bubbla och ändra färg. Ta bort såsen från värmen när den har fått gyllenbrun färg och häll den genast i kiwiblandningen (den är mycket het!), blanda väl. Smaka av med fisksås, limesaft och korianderblad.
3. Lägg upp räkorna på ett bananblad eller araliablad. Ös chilisås över och servera med limehalvor.