Lättgrillad gulfenad tonfisk med vitlökssmak, asiatisk dressing och passionsfruktsås
Kombinationen av tonfisk och passionsfrukt kan vara aningen oväntad men gör sig riktigt väl ihop. Soja och sake ger spännande tilläggsaromer.
Lättgrillad gulfenad tonfisk med vitlökssmak, asiatisk dressing och passionsfruktsås
Ingredienser
- tonfiskfilé
- vitlök
- koriander
- is
- grillspett
- 100 milliliter (ml) soja
- 50 milliliter (ml) sake
- 1 st citron - saften
- 50 milliliter (ml) mirin
- ingefära - riven
- 10 st passionsfrukt
- 2 st lime - saften
- 50 gram (g) gult kinesiskt socker
- 1 st citrongräs - krossad
- 2 st limeblad
Instruktioner

1. Skära tonfiskfilén i tjocka stänger, grilla över öppen låga tills en tunn stekyta bildas runtom och lägg sedan köttet i isvatten för att avbryta kokprocessen. Skär det halvråa köttet i 1 cm tjocka skivor. Gör ett litet snitt mitt på varje skiva och stick in en tunn vitlöksskiva och ett korianderblad.
2. Blanda alla ingredienser till sojadressingen.
3. Hetta upp alla ingredienser till fruktsåsen och låt sjuda tills såsen tjocknar. Sila såsen och låt svalna.
4. Lägg upp tonfiskbitarna på tallrik, servera sojasåsen i en dippskål, ringla fruktsåsen på tallriken och dekorera med korianderblad.