Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Skaldjurscocktail

Från 2007
Uppdaterad 26.09.2013 16:07.

Nyårsafton är en av de få dagar på året då man kan unna sig lite lyx utan dåligt samvete. Idag slår vi på stora trumman och kokar skaldjur till en obegripligt god skaldjurscocktail som tål att stå framme, vilket är trevligt då man ändå gärna vill vara värd och ha tid att dansa!

Skaldjurscocktail

Mängd: 6 personer

Ingredienser

  • 1 st hummer
  • 6 st pilgrimsmusslor
  • 1 kilogram (kg) räkor
  • 2 st krabba
  • 1 kilogram (kg) blåmusslor
  • 3 st avokado
  • 1 bunt salladslök
  • 1 st gurka
  • 2 st mango
  • 6 st potatis
  • 3 st morot
  • ingefära
  • 2 st citrongräs
  • 2 deciliter (dl) kycklingbuljong
  • 3 st lime
  • 1 st chili

Instruktioner

Nyårsafton är en av de få dagar på året då man kan unna sig lite lyx utan dåligt samvete. Idag slår vi på stora trumman och kokar skaldjur till en obegripligt god skaldjurscocktail som tål att stå framme, vilket är trevligt då man ändå gärna vill vara värd och ha tid att dansa! Den här cocktailen kan man anpassa smakmässigt så att den passar det tema som bestämts för dagen. Gott nytt år!

Koka upp vatten I en stor kastrull med mycket salt. Koka av samtliga skaldjur och kyl i isvatten. Skala och skär i bitar. Skala avocado, gurka, salladslök, mango, kokt potatis och skär i bitar. Mixa slätt i matberedare med kycklingbuljong, limejuice, limeskal, chili, salt och peppar. Sila och förvara kylt. Arrangera skaldjursbitar och grönsaker i vackra glas och servera kyld dressing på sidan, som hälls på vid servering. Dekorera med citrongräs. Smaka och konstatera att det nya året blir gott!