Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Grillad kassler med äpplesallad samt päron- och äpplechutney

Från 2007
Uppdaterad 27.08.2013 09:47.

Kassler är som gjort för grillning. När det finns rejält med fett insprängt i köttet är risken liten för att det blir för torrt och tråkigt. Relativt billigt blir det här också om man vill bjuda på mat åt många.

Grillad kassler med äpplesallad samt päron- och äpplechutney

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 800 gram (g) grisnacke - Grillad kassler
  • 2 deciliter (dl) honung - Grillad kassler
  • 1 deciliter (dl) kaffe - Grillad kassler
  • 1 deciliter (dl) kaffe - Grillad kassler
  • 1 deciliter (dl) sirap - Grillad kassler
  • 5 deciliter (dl) äppel - Äpplesallad
  • 5 deciliter (dl) potatis - Äpplesallad
  • 1 matsked (msk) söt senap - Äpplesallad
  • 1 tesked (tsk) socker - Äpplesallad
  • 3 matsked (msk) majonnäs - Äpplesallad
  • 3 matsked (msk) crème fraîche - Äpplesallad
  • 1 matsked (msk) gräslök - Äpplesallad
  • 0.5 deciliter (dl) rödlök - Äpplesallad
  • 4 deciliter (dl) äppel - Päron och äpplechutney
  • 4 deciliter (dl) päron - Päron och äpplechutney
  • 2.5 deciliter (dl) socker - Päron och äpplechutney
  • 2.5 deciliter (dl) vatten - Päron och äpplechutney
  • 1.5 deciliter (dl) gul lök - Päron och äpplechutney
  • 1 klyfta vitlök - Päron och äpplechutney
  • 1 st röd chili - Päron och äpplechutney
  • vitvinsvinäger - Päron och äpplechutney

Instruktioner

Kassler är som gjort för grillning. När det finns rejält med fett insprängt i köttet är risken liten för att det blir för torrt och tråkigt. Relativt billigt blir det här också om man vill bjuda på mat åt många.

Pensla, pensla, pensla och rulla, rulla, rulla är den andra hemligheten med denna rätt. Och känner man inte för att göra upp öppen eld kan man lika gärna tillreda kasslern och äpplena i ugnen.

Grillad kassler (grisnacke)

Blanda honung, kaffe, sirap, salt och peppar till en marinad. Grilla köttet över öppen eld och pensla rikligt. Glöm inte att rulla, rulla, rulla och rulla.

Äpplesallad

Blanda söt senap, socker, majonnäs och creme fraiche. Smaka av blandningen med salt och peppar. Skär äpplena och potatisen i bitar och hacka rödlöken och skär gräslöken. Vänd äpplebitarna, potatisbitarna, gräslök och rödlök i blandningen.

Päron och äpplechutney

Karamellisera sockret tills det fått en gyllenbrun färg. Tillsätt vatten, gul lök och pressad vitlök. Låt koka en liten stund. Tillsätt sedan chili, päron- och äppleklyftorna. Koka tills en bra konsistens uppnåtts. Smaka eventuellt av med lite vitvinsvinäger. Chutneyn räcker för 8 personer!