Hunajalla siveltyä häränrintaa juuressekoituksen ja sinappirelissin kera
Sana ”oxbringa” antaa netissä noin 32 000 osumaa. Se ei ole sinänsä kummallista, sillä häränrinta kuuluu ruotsalaisen kotiruoan klassikoihin.
Kummallista sen sijaan on, että suolattua häränrintaa on niin vaikeaa saada Suomesta. Michael sai tuoda palan Strömsöhön Ahvenanmaalta asti. Ei pitäisi olla kohtuuton vaatimus, että lihatiskien valikoimat olisivat laajemmat muuallakin Suomessa. Suolattu häränrinta on nimittäin lihanpala, joka on helppo valmistaa, vaikka sen keittäminen viekin aikaa. Sen luonteenomaista makua ei heti unohda.

Sana ”oxbringa” antaa netissä noin 32 000 osumaa. Se ei ole sinänsä kummallista, sillä häränrinta kuuluu ruotsalaisen kotiruoan klassikoihin.
Kummallista sen sijaan on, että suolattua häränrintaa on niin vaikeaa saada Suomesta. Michael sai tuoda palan Strömsöhön Ahvenanmaalta asti. Ei pitäisi olla kohtuuton vaatimus, että lihatiskien valikoimat olisivat laajemmat muuallakin Suomessa. Suolattu häränrinta on nimittäin lihanpala, joka on helppo valmistaa, vaikka sen keittäminen viekin aikaa. Sen luonteenomaista makua ei heti unohda.
Häränrinta
Laita liha kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että liha peittyy. Kiehauta, äläkä unohda kuoria pois vaahtoa. Lisää pippurit, porkkanat ja sipuli. Anna kiehua, kunnes liha on oikein mureaa, noin 3–4 tuntia. Lihaa voi myös kokeilla tikulla ja jos se uppoaa helposti, liha on kypsää. Säästä mahdollinen liemi kastiketta tai lihalientä varten. Anna lihan jäähtyä painon alla. Sekoita tällä välin juokseva hunaja, timjami ja valkosipuli. Kun liha on jäähtynyt, leikkaa se viipaleiksi, sivele viipaleet hunajaseoksella ja laita uuninkestävään vuokaan. Lämmitä uunissa 175 asteessa, kunnes liha on lämmintä.
Tämä on helppo tapa tehdä perunasoseesta hiukan mielenkiintoisempaa. Porkkana ja lanttu antavat makeutta ja pureskeltavaa.
Juuressekoitus
Lämmitä lanttu, porkkana ja perunasose. Anna voin sulaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile juuresseosta ja sinappirelissiä hunajalla sivellyn häränrinnan kanssa.
Ohje neljälle
Häränrinta
800 g luutonta suolattua häränrintaa
vettä
8 pippuria
muutama porkkana
2 sipulia
½ dl juoksevaa hunajaa
tuoretta timjamia nypittynä
1 valkosipulinkynsi puristettuna
Juuressekoitus
4 dl kuutioitua al denteksi keitettyä lanttua
4 dl kuutioitua al denteksi keitettyä porkkanaa
4 dl perunasosetta
2 rkl voita
suolaa
pippuria
sinappirelissiä