Yoghurtterrin med färska bär
Efter en mättande räkfrossa är yoghurtterrinen precis vad du behöver. Neutral i smaken och lättsmält men ändå fräsch... ger magen behövlig vila.
Yoghurtterrin med färska bär
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 4 st äggula
- 75 gram (g) florsocker
- 0.25 deciliter (dl) sött vin
- 1.5 deciliter (dl) matlagningsyoghurt - avrunnen
- 1 st gelatinblad
- 4 deciliter (dl) grädde
- bär
Instruktioner

Efter en mättande räkfrossa är yoghurtterrinen precis vad du behöver. Neutral i smaken och lättsmält men ändå fräsch... ger magen behövlig vila.
Yoghurtterrin med färska bär
Blanda äggulor, florsocker och det söta vinet. Slå ihop till en sabaionne på vattenbad. Tillsätt yoghurten i den varma blandningen så den blir slät och lägg sedan i de blötlagda gelatinbladen blanda om så att gelatinet smälter. Låt blandningen svalna en stund. Vispa grädden lätt och rör ner den i blandningen. Häll sedan blandningen i formar och frys fyra timmar innan servering. Skär sedan desserten i fina kuber. Servera rikligt med färska bär till yoghurtterrinen.