Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Yoghurtterrin med färska bär

Från 2007
Uppdaterad 15.07.2013 12:26.

Efter en mättande räkfrossa är yoghurtterrinen precis vad du behöver. Neutral i smaken och lättsmält men ändå fräsch... ger magen behövlig vila.

Yoghurtterrin med färska bär

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 4 st äggula
  • 75 gram (g) florsocker
  • 0.25 deciliter (dl) sött vin
  • 1.5 deciliter (dl) matlagningsyoghurt - avrunnen
  • 1 st gelatinblad
  • 4 deciliter (dl) grädde
  • bär

Instruktioner

Efter en mättande räkfrossa är yoghurtterrinen precis vad du behöver. Neutral i smaken och lättsmält men ändå fräsch... ger magen behövlig vila.

Yoghurtterrin med färska bär

Blanda äggulor, florsocker och det söta vinet. Slå ihop till en sabaionne på vattenbad. Tillsätt yoghurten i den varma blandningen så den blir slät och lägg sedan i de blötlagda gelatinbladen blanda om så att gelatinet smälter. Låt blandningen svalna en stund. Vispa grädden lätt och rör ner den i blandningen. Häll sedan blandningen i formar och frys fyra timmar innan servering. Skär sedan desserten i fina kuber. Servera rikligt med färska bär till yoghurtterrinen.