Squash- och ricottaplättar
Smaskiga och matiga smörgåsar som dessa är utmärkta som såväl mellanmål, kvällsmål eller förrätt.
Squash- och ricottaplättar
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 8 skiva vit fromfransk
- 1 st squash
- 1 st ägg
- 1 deciliter (dl) ricotta
- 0.2 tesked (tsk) spiskummin
- 4 skiva bröd
- 1 klyfta vitlök
Instruktioner

Skär bort kanterna på formfranskan och mixa brödet i en matberedare så att konsistensen blir som ströbröd. Riv squashen grovt med rivjärn och lägg i en bunke. Blanda ner ägg och ricottaost. Rör ner 1 dl av det hemmagjorda ströbrödet. Smaksätt med salt, peppar och spiskummin. Låt smeten svälla ett par minuter.
Forma till centimetertjocka plättar och panera i resten av ströbrödet. Fritera i en panna med varm olja, ca 1 cm djupt. Stek ca 3-4 minuter per sida och låt plättarna rinna av på hushållspapper.
Servering:
Rosta brödskivorna och gnid dem med en vitlöksklyfta.
Servera squash- och ricottaplättarna på brödet med sötpotatismarmelad till. Riv eventuellt lite färsk muskot över.