Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Squash- och ricottaplättar

Från 2007
Uppdaterad 27.08.2013 09:47.

Smaskiga och matiga smörgåsar som dessa är utmärkta som såväl mellanmål, kvällsmål eller förrätt.

Squash- och ricottaplättar

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 8 skiva vit fromfransk
  • 1 st squash
  • 1 st ägg
  • 1 deciliter (dl) ricotta
  • 0.2 tesked (tsk) spiskummin
  • 4 skiva bröd
  • 1 klyfta vitlök

Instruktioner

Skär bort kanterna på formfranskan och mixa brödet i en matberedare så att konsistensen blir som ströbröd. Riv squashen grovt med rivjärn och lägg i en bunke. Blanda ner ägg och ricottaost. Rör ner 1 dl av det hemmagjorda ströbrödet. Smaksätt med salt, peppar och spiskummin. Låt smeten svälla ett par minuter.

Forma till centimetertjocka plättar och panera i resten av ströbrödet. Fritera i en panna med varm olja, ca 1 cm djupt. Stek ca 3-4 minuter per sida och låt plättarna rinna av på hushållspapper.

Servering:
Rosta brödskivorna och gnid dem med en vitlöksklyfta.

Servera squash- och ricottaplättarna på brödet med sötpotatismarmelad till. Riv eventuellt lite färsk muskot över.

Mer om ämnet på Yle Arenan