Sötpotatismarmelad
Från 2007
Publicerad 18.10.2007 03:00.
Uppdaterad 01.03.2016 15:25.
De flesta marmelader är egentligen bara sockerröra. Här bjuder Tina Nordström på något mycket mer sofistikerat.
Sötpotatismarmelad
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 2 st batat
- 2 skiva socker
- 2 deciliter (dl) vatten
- 1 skiva citron
- 1 st apelsin
- 1 st vaniljstång
- 2 st kanelstång
- 3 st nejlika
Instruktioner

Skala sötpotatisen och skär i tärningar. Häll vatten, sötpotatis samt socker i en kastrull. Pressa i saft från citronen och apelsinen.
Skala av det yttersta skalet från en halv apelsin med en potatisskalare. Dela vaniljstången och lägg den tillsammans med apelsinskal, kanelstänger och nejlikor på en gasbinda eller bomullstyg. Vik ihop till en påse och knyt ihop med bomullssnöre. Lägg kryddpåsen i kastrullen och låt koka upp. Låt sjuda utan lock tills sötpotatisen är mjuk och en del av vattnet sjudit bort.
Plocka ut kryddpåsen. Mixa marmeladen med en stavmixer. Smaksätt eventuellt med mer citron.
Relaterat till programmet
-
Squash- och ricottaplättar
18.10.2007 -
Kyckling med ratatouille
18.10.2007 -
Chokladbrûlé med mango chutney
11.10.2007 -
Oxfilé med couscous och chokladsås
11.10.2007