Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Kyckling med ratatouille

Uppdaterad 28.01.2022 18:17.

Tinas gamla kökskumpan Tomas Tengby kommer på besök och ger Tina bl.a. ett knippe blekselleri till ingrediens - något han vet att hon har lite svårt för. Men Tina klarar biffen, tror du inte det så är det bara att prova rätten själv!

Kyckling med ratatouille

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 st kyckling
  • 1 st citron
  • 1 kvist rosmarin
  • 4 klyfta vitlök
  • olivolja
  • 0.25 st vitkålshuvud - Ratatouille
  • 2 st grön paprika - Ratatouille
  • 2 st gul lök - Ratatouille
  • 0.5 bunt blekselleri - Ratatouille
  • 2 st chili - Ratatouille
  • 1 kvist rosmarin - Ratatouille
  • 1 deciliter (dl) vitt vin - Ratatouille
  • 1 burk tomatkross - Ratatouille
  • 0.5 matsked (msk) socker - Ratatouille

Instruktioner

Dela citronen i klyftor och blanda med spiskummin, rosmarin och krossade vitlöksklyftor i en bunke. Stoppa blandningen i kycklingen. Gör några snitt i kycklingen för att korta tillagningstiden. Ringla olja över och salta och peppra. Sätt in den i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att skära i låret och se att köttsaften är klar.


Ratatouille:
Hacka vitkål, paprika, lök, chili och selleri. Fräs i olja och smör i en kastrull. Plocka rosmarin, skär den grovt och blanda ner. Tillsätt vin och krossade tomater. Låt koka i ca 10 minuter. Smaksätt med socker, salt och peppar.

Tranchera kycklingen och servera med ratatouille.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln