Kyckling med ratatouille
Tinas gamla kökskumpan Tomas Tengby kommer på besök och ger Tina bl.a. ett knippe blekselleri till ingrediens - något han vet att hon har lite svårt för. Men Tina klarar biffen, tror du inte det så är det bara att prova rätten själv!
Kyckling med ratatouille
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 1 st kyckling
- 1 st citron
- 1 kvist rosmarin
- 4 klyfta vitlök
- olivolja
- 0.25 st vitkålshuvud - Ratatouille
- 2 st grön paprika - Ratatouille
- 2 st gul lök - Ratatouille
- 0.5 bunt blekselleri - Ratatouille
- 2 st chili - Ratatouille
- 1 kvist rosmarin - Ratatouille
- 1 deciliter (dl) vitt vin - Ratatouille
- 1 burk tomatkross - Ratatouille
- 0.5 matsked (msk) socker - Ratatouille
Instruktioner

Dela citronen i klyftor och blanda med spiskummin, rosmarin och krossade vitlöksklyftor i en bunke. Stoppa blandningen i kycklingen. Gör några snitt i kycklingen för att korta tillagningstiden. Ringla olja över och salta och peppra. Sätt in den i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att skära i låret och se att köttsaften är klar.
Ratatouille:
Hacka vitkål, paprika, lök, chili och selleri. Fräs i olja och smör i en kastrull. Plocka rosmarin, skär den grovt och blanda ner. Tillsätt vin och krossade tomater. Låt koka i ca 10 minuter. Smaksätt med socker, salt och peppar.
Tranchera kycklingen och servera med ratatouille.
Läs också
Relaterat till programmet
-
Squash- och ricottaplättar
18.10.2007 -
Sötpotatismarmelad
18.10.2007 -
Chokladbrûlé med mango chutney
11.10.2007 -
Oxfilé med couscous och chokladsås
11.10.2007
Diskussion om artikeln