Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Pilgrimsmusslor à la Martina

Från 2007
Uppdaterad 26.09.2013 16:07.

Martina Haag är författare, skådespelare och den här veckan hemlig gäst i Tinas kök. Hon tycker att småbarnsföräldrar behöver riktig lyx ibland. Till förrätten blir det följaktligen pilgrimsmusslor!

Pilgrimsmusslor à la Martina

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 2 deciliter (dl) cornflakes - osötade
  • 1 st äggvita
  • rypsolja
  • 2 st morot
  • 0.25 st rotselleri
  • 2 deciliter (dl) vatten
  • 1 matsked (msk) smör
  • 1 nypa salt
  • 2 tesked (tsk) curry
  • 0.25 st salladshuvud

Instruktioner

Martina Haag är författare, skådespelare och den här veckan hemlig gäst i Tinas kök. Hon tycker att småbarnsföräldrar behöver riktig lyx ibland. Till förrätten blir det följaktligen pilgrimsmusslor!

Stöt corn flakes fint i mortel. Lägg dem på ett fat och smaksätt med salt och peppar. Doppa pilgrimsmusslorna i uppvispad äggvita och panera i corn flakeskrosset. Hetta upp olja i en vid kastrull eller wokpanna. Oljan ska vara ca 1 cm djup. En liten brödbit blir snabbt gyllene när oljan är varm nog. Lägg i pilgrimsmusslorna och fritera ca 1 minut på varje sida.

Skala och skär morötter och rotselleri i tunna fina strimlor. Koka upp vatten med smör och lite salt. Smaksätt med curry. Häll i grönsakerna och koka i ca 3 minuter. De ska inte kokas mjuka utan fortfarande vara krispiga. Ta av kastrullen och häll över grönsakerna i en skål. Låt svalna något i kylskåp. Bryt salladen i mindre bitar och blanda med de ljumma grönsakerna.

Ta fram fyra djupa tallrikar och lägg lite av de blandade grönsakerna i botten. Toppa med en nyfriterad pilgrimsmussla och avsluta med att hälla lite av currybuljongen över. Servera direkt.

Mer om ämnet på Yle Arenan