Vit chokladmousse med kanderade nötter
Som dessert till den lyxiga trerättersmiddagen för småbarnföräldrar bjuds det på den här härliga efterrätten. Vit choklad och kanderade nötter - kan det bli lyxigare än det..?
Vit chokladmousse med kanderade nötter
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 1 st vaniljstång
- 0.75 deciliter (dl) mjölk
- 100 gram (g) vit choklad
- 3 deciliter (dl) vispgrädde
- 1 matsked (msk) smör
- 1 deciliter (dl) mandel
- 50 gram (g) valnötter
- 0.5 deciliter (dl) socker
Instruktioner

Dela vaniljstången på längden och koka upp tillsammans med mjölken. Låt vaniljen ligga i mjölken och dra i ca 10 minuter för maximal smak. Ta ur vaniljstången. Finhacka chokladen och rör ner i den varma mjölken så att chokladen smälter. Låt chokladmjölken svalna. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i chokladblandningen. Häll över i en spritspåse och ställ in i kylen.
Smält smöret i en stekpanna, häll i nötterna och mata sedan i sockret lite i taget så att det smälter. Häll upp allt på ett smörpapper och låt svalna. Krossa eller hacka nötterna.
Varva nötter och spritsad chokladmousse i en form eller direkt i serveringskålar. Kyl moussen och ta fram strax före servering. Moussen kan med fördel göras dagen innan.