Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Vit chokladmousse med kanderade nötter

Från 2007
Uppdaterad 26.09.2013 18:09.

Som dessert till den lyxiga trerättersmiddagen för småbarnföräldrar bjuds det på den här härliga efterrätten. Vit choklad och kanderade nötter - kan det bli lyxigare än det..?

Vit chokladmousse med kanderade nötter

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 st vaniljstång
  • 0.75 deciliter (dl) mjölk
  • 100 gram (g) vit choklad
  • 3 deciliter (dl) vispgrädde
  • 1 matsked (msk) smör
  • 1 deciliter (dl) mandel
  • 50 gram (g) valnötter
  • 0.5 deciliter (dl) socker

Instruktioner

Dela vaniljstången på längden och koka upp tillsammans med mjölken. Låt vaniljen ligga i mjölken och dra i ca 10 minuter för maximal smak. Ta ur vaniljstången. Finhacka chokladen och rör ner i den varma mjölken så att chokladen smälter. Låt chokladmjölken svalna. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i chokladblandningen. Häll över i en spritspåse och ställ in i kylen.

Smält smöret i en stekpanna, häll i nötterna och mata sedan i sockret lite i taget så att det smälter. Häll upp allt på ett smörpapper och låt svalna. Krossa eller hacka nötterna.

Varva nötter och spritsad chokladmousse i en form eller direkt i serveringskålar. Kyl moussen och ta fram strax före servering. Moussen kan med fördel göras dagen innan.

Mer om ämnet på Yle Arenan