Chèvre med rosmarinhonung och tomat- och plommonsallad
Värmd honung och getost - jaa, det är just så gott som det låter!
Chèvre med rosmarinhonung och tomat- och plommonsallad
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 1 deciliter (dl) honung
- 2 kvist rosmarin
- 2 st tomat
- 2 st plommon
- dill
- 0.5 st gul lök
- 2 matsked (msk) rypsolja
- 1 matsked (msk) balsamicovinäger
- 1 matsked (msk) sesamfrön
- 400 gram (g) chèvre
Instruktioner

Värm upp honungen i en kastrull med grovt hackad rosmarin. För bästa resultat och smak gör rosmarinhonungen i god tid. Låt den stå och dra i 20 minuter före servering.
Skär bort kärnhuset från tomaterna och skär dem i strimlor. Ta bort kärnan och strimla plommonen. Blanda tomater och plommon i en skål. Finhacka dillen och löken och blanda ner. Smaksätt med rapsolja, balsamvinäger, salt och peppar. Rosta sesamfröna i torr panna och strö över salladen.
Dela osten i fyra skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och gratinera högt upp i ugnen på grill i 250 grader. Chèvren ska stå inne några minuter för att få lite färg.
Lägg chèvren på serveringstallrik. Toppa med tomat- och plommonsallad och ringla honung över.