Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Chèvre med rosmarinhonung och tomat- och plommonsallad

Från 2007
Uppdaterad 26.09.2013 16:42.

Värmd honung och getost - jaa, det är just så gott som det låter!

Chèvre med rosmarinhonung och tomat- och plommonsallad

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 deciliter (dl) honung
  • 2 kvist rosmarin
  • 2 st tomat
  • 2 st plommon
  • dill
  • 0.5 st gul lök
  • 2 matsked (msk) rypsolja
  • 1 matsked (msk) balsamicovinäger
  • 1 matsked (msk) sesamfrön
  • 400 gram (g) chèvre

Instruktioner

Värm upp honungen i en kastrull med grovt hackad rosmarin. För bästa resultat och smak gör rosmarinhonungen i god tid. Låt den stå och dra i 20 minuter före servering.

Skär bort kärnhuset från tomaterna och skär dem i strimlor. Ta bort kärnan och strimla plommonen. Blanda tomater och plommon i en skål. Finhacka dillen och löken och blanda ner. Smaksätt med rapsolja, balsamvinäger, salt och peppar. Rosta sesamfröna i torr panna och strö över salladen.

Dela osten i fyra skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och gratinera högt upp i ugnen på grill i 250 grader. Chèvren ska stå inne några minuter för att få lite färg.

Lägg chèvren på serveringstallrik. Toppa med tomat- och plommonsallad och ringla honung över.

Mer om ämnet på Yle Arenan