Lammkotletter Kappelin
Härliga lammkotletter med liaisons, fransk redning.
Lammkotletter Kappelin
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 0.5 deciliter (dl) pinjefrön
- 6 klyfta vitlök
- mynta
- 1 tesked (tsk) vit balsamicovinäger
- olivolja
- 4 st lammkotlett
- 500 gram (g) pasta - färsk
- 2 deciliter (dl) grädde - Liaison
- 1 deciliter (dl) mjölk - Liaison
- 4 st sardellfilé - Liaison
- 1 st citron - Liaison
- 1 st äggula - Liaison
- pecorino
Instruktioner

Rosta pinjenötterna i torr panna. Bryn vitlöksklyftorna hela i lite olivolja tills de är mjuka och gyllene. Finhacka pinjenötterna, vitlöken och myntan. Blanda i en skål tillsammans med olivolja och balsamvinäger.
Salta, peppra och ringla lite olivolja på lammkotletterna. Stek i grilljärn på hög värme i ca tre minuter på varje sida.
Koka den färska pastan enligt paketets instruktioner i saltat vatten. Koka upp grädde, mjölk och sardeller. Låt koka ned något och häll såsen i en mixer. Blanda ner rivet skal från citronen och äggulan. Mixa tills såsen blir skummig. Sila av vattnet från pastan och häll på redningen.
Servering:
Lägg upp pastan och lammkotletterna. Lägg ett täcke av pinjenöts- och myntaglazen över lammkotletterna och hyvla över pecorino.
Liaison är franska och betyder sammanbindning. Redningen kan göras med t ex äggula och grädde, beurre manié (lika delar smör och mjöl), maizena eller arrowrot.