Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Lammkotletter Kappelin

Från 2007
Uppdaterad 27.08.2013 09:47.

Härliga lammkotletter med liaisons, fransk redning.

Lammkotletter Kappelin

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 0.5 deciliter (dl) pinjefrön
  • 6 klyfta vitlök
  • mynta
  • 1 tesked (tsk) vit balsamicovinäger
  • olivolja
  • 4 st lammkotlett
  • 500 gram (g) pasta - färsk
  • 2 deciliter (dl) grädde - Liaison
  • 1 deciliter (dl) mjölk - Liaison
  • 4 st sardellfilé - Liaison
  • 1 st citron - Liaison
  • 1 st äggula - Liaison
  • pecorino

Instruktioner

Rosta pinjenötterna i torr panna. Bryn vitlöksklyftorna hela i lite olivolja tills de är mjuka och gyllene. Finhacka pinjenötterna, vitlöken och myntan. Blanda i en skål tillsammans med olivolja och balsamvinäger.

Salta, peppra och ringla lite olivolja på lammkotletterna. Stek i grilljärn på hög värme i ca tre minuter på varje sida.

Koka den färska pastan enligt paketets instruktioner i saltat vatten. Koka upp grädde, mjölk och sardeller. Låt koka ned något och häll såsen i en mixer. Blanda ner rivet skal från citronen och äggulan. Mixa tills såsen blir skummig. Sila av vattnet från pastan och häll på redningen.

Servering:
Lägg upp pastan och lammkotletterna. Lägg ett täcke av pinjenöts- och myntaglazen över lammkotletterna och hyvla över pecorino.

Liaison är franska och betyder sammanbindning. Redningen kan göras med t ex äggula och grädde, beurre manié (lika delar smör och mjöl), maizena eller arrowrot.

Mer om ämnet på Yle Arenan