Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Björnbärsgravad lax á la Sandström

Från 2007
Uppdaterad 15.07.2013 14:27.

Improvisationsmatlagning med Tina Nordström. När tv-reportern Katarina Sandström får bestämma är det björnbär och lax som gäller!

Björnbärsgravad lax á la Sandström

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 300 gram (g) lax - fryst
  • 1 matsked (msk) salt
  • 1 matsked (msk) socker
  • svartpeppar
  • kummin
  • 1 deciliter (dl) björnbär
  • 2 matsked (msk) purjolök
  • 0.5 st citron
  • 0.75 deciliter (dl) olivolja
  • 1 nypa socker

Instruktioner

Improvisationsmatlagning med Tina Nordström. När tv-reportern Katarina Sandström får bestämma är det björnbär och lax som gäller!

Skiva laxfilén i tunna skivor. Fördela på fyra serveringstallrikar. Strö på salt och socker och lite svartpeppar. Låt laxen snabbgravas på tallriken i rumstemperatur ca 20 minuter. Rosta kummin i het torr panna.

Dela björnbären. Blanda björnbär, purjolök, saft och rivet skal från citronen samt olivolja. Smaksätt med lite salt, peppar och en liten nypa socker. Rör om och ringla sedan vinägretten över laxen. Krossa kumminfröna i en mortel och strö över.

Mer om ämnet på Yle Arenan