Björnbärsgravad lax á la Sandström
Improvisationsmatlagning med Tina Nordström. När tv-reportern Katarina Sandström får bestämma är det björnbär och lax som gäller!
Björnbärsgravad lax á la Sandström
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 300 gram (g) lax - fryst
- 1 matsked (msk) salt
- 1 matsked (msk) socker
- svartpeppar
- kummin
- 1 deciliter (dl) björnbär
- 2 matsked (msk) purjolök
- 0.5 st citron
- 0.75 deciliter (dl) olivolja
- 1 nypa socker
Instruktioner

Improvisationsmatlagning med Tina Nordström. När tv-reportern Katarina Sandström får bestämma är det björnbär och lax som gäller!
Skiva laxfilén i tunna skivor. Fördela på fyra serveringstallrikar. Strö på salt och socker och lite svartpeppar. Låt laxen snabbgravas på tallriken i rumstemperatur ca 20 minuter. Rosta kummin i het torr panna.
Dela björnbären. Blanda björnbär, purjolök, saft och rivet skal från citronen samt olivolja. Smaksätt med lite salt, peppar och en liten nypa socker. Rör om och ringla sedan vinägretten över laxen. Krossa kumminfröna i en mortel och strö över.