Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Inbakad lax med savoykål och keso

Från 2007
Uppdaterad 30.09.2013 11:18.

En inbakad lax som tv-reporter Katarina Sandström ger en gnutta Norrländsk stämning.

Inbakad lax med savoykål och keso

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 0.5 st savoykålshuvud
  • 0.5 st kinesisk vitlök
  • 600 gram (g) lax
  • 4 st smördegsark
  • 1 deciliter (dl) keso
  • 1 st äggula

Instruktioner

Gör så här:

Strimla savoykålen fint och bryn den tillsammans med riven vitlök i smör. Salta och peppra. Dela laxfilén i fyra bitar. Kavla ut en smördegsplatta och lägg savoykål i botten. Lägg en laxbit ovanpå. Gör ett snitt i laxen och fyll med keso. Salta och peppra. Vik ihop "paketet" och limma ihop kanten genom att pensla med vispad äggula. Pensla även äggula på det färdiga paketet. Forma på så vis fyra portionspaket med inbakad lax.

Grädda i ugnen i ca 20 minuter på 220 grader. För att vara säker på att fisken blir lagom tillagad kan man använda en stektermometer. Fiskens innertemperatur bör då vara ca 48 grader.

Mer om ämnet på Yle Arenan