Inbakad lax med savoykål och keso
Från 2007
Publicerad 13.09.2007 03:00.
Uppdaterad 30.09.2013 11:18.
En inbakad lax som tv-reporter Katarina Sandström ger en gnutta Norrländsk stämning.
Inbakad lax med savoykål och keso
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 0.5 st savoykålshuvud
- 0.5 st kinesisk vitlök
- 600 gram (g) lax
- 4 st smördegsark
- 1 deciliter (dl) keso
- 1 st äggula
Instruktioner

Gör så här:
Strimla savoykålen fint och bryn den tillsammans med riven vitlök i smör. Salta och peppra. Dela laxfilén i fyra bitar. Kavla ut en smördegsplatta och lägg savoykål i botten. Lägg en laxbit ovanpå. Gör ett snitt i laxen och fyll med keso. Salta och peppra. Vik ihop "paketet" och limma ihop kanten genom att pensla med vispad äggula. Pensla även äggula på det färdiga paketet. Forma på så vis fyra portionspaket med inbakad lax.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter på 220 grader. För att vara säker på att fisken blir lagom tillagad kan man använda en stektermometer. Fiskens innertemperatur bör då vara ca 48 grader.
Relaterat till programmet
-
Squash- och ricottaplättar
18.10.2007 -
Sötpotatismarmelad
18.10.2007 -
Kyckling med ratatouille
18.10.2007 -
Chokladbrûlé med mango chutney
11.10.2007 -
Oxfilé med couscous och chokladsås
11.10.2007