Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Clafoutis med björnbär och persika

Från 2007
Uppdaterad 16.07.2013 10:14.

Som dessert till middagen Tina improviserade fram ur tv-reporter Katarina Sandströms matkorg bjuds på denna härliga clafoutis. Med björnbär förstås!

Clafoutis med björnbär och persika

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 matsked (msk) smör
  • 0.5 deciliter (dl) kokosflingor
  • 2 st ägg
  • 1.5 deciliter (dl) mjölk
  • 0.75 deciliter (dl) mjöl
  • 1 deciliter (dl) strösocker
  • 2 st persika
  • 250 gram (g) björnbär
  • 1 deciliter (dl) vispgrädde
  • 1 nypa salt

Instruktioner

Sätt ugnen på 180°C. Smöra fyra ugnsfasta portionsformar eller en stor form. Ströa med kokos. Knäck äggen i en bunke. Vispa ner mjölk, mjöl, socker och salt till en slät smet.

Dela persikorna i bitar och fördela frukt och bär i botten på formarna. Häll över smeten och grädda i ugnen i 15-20 minuter. Servera med vispad grädde.

Mer om ämnet på Yle Arenan