Clafoutis med björnbär och persika
Som dessert till middagen Tina improviserade fram ur tv-reporter Katarina Sandströms matkorg bjuds på denna härliga clafoutis. Med björnbär förstås!
Clafoutis med björnbär och persika
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 1 matsked (msk) smör
- 0.5 deciliter (dl) kokosflingor
- 2 st ägg
- 1.5 deciliter (dl) mjölk
- 0.75 deciliter (dl) mjöl
- 1 deciliter (dl) strösocker
- 2 st persika
- 250 gram (g) björnbär
- 1 deciliter (dl) vispgrädde
- 1 nypa salt
Instruktioner

Sätt ugnen på 180°C. Smöra fyra ugnsfasta portionsformar eller en stor form. Ströa med kokos. Knäck äggen i en bunke. Vispa ner mjölk, mjöl, socker och salt till en slät smet.
Dela persikorna i bitar och fördela frukt och bär i botten på formarna. Häll över smeten och grädda i ugnen i 15-20 minuter. Servera med vispad grädde.