Krabba med avokado och vinägrett på gröna ärtor och ingefära
Tina utmanas av Musse Hasselvall och Andreas Halldén från kampsportsprogrammet Rallarsving på ZTV, att tillreda en krabba. I sitt program reste de inte bara runt och brottades, boxades och sparkades, utan hann också med att uppleva matkulturer från jordens alla hörn.
Krabba med avokado och vinägrett på gröna ärtor och ingefära
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 4 st Kamtjatkakrabba ben - eller 200g kött av annat skaldjur
- 2 st avokado
- purjolök
- 0.5 deciliter (dl) ärtor
- 2 matsked (msk) crème fraîche
- 1 tesked (tsk) vit balsamicovinäger
- 1 deciliter (dl) ärtor - Vinägrett
- 1 matsked (msk) ingefära - färsk, Vinägrett
- 1 deciliter (dl) rypsolja - Vinägrett
- 0.5 deciliter (dl) vatten - Vinägrett
- vit balsamicovinäger - Vinägrett
Instruktioner

Tinja utmanas att tillreda en krabba av Musse Hasselvall och Andreas Halldén (på bild ovan) från kampsportsprogrammet Rallarsving på ZTV. I sitt program reste de inte bara runt och brottades, boxades och sparkades, utan hann också med att uppleva matkulturer från jordens alla hörn.
Dela avokadon i bitar och rör samman med finhackad purjolök, ärtor och crème fraiche. Smaksätt med vinäger eller citronsaft, salt och peppar.
Vinägrett:
Mixa ärtor, ingefära, olja och vatten till en slät blandning. Sila i finmaskig sil. Smaka av vinägretten med lite citron eller vinäger samt salt och peppar.
Vid servering:
Fördela krabban på fyra tallrikar och servera med avokadoröran. Ringla över vinägrett och lite rapsolja.