Potatis- och palsternackstortillas
Tina trollar ihop den här rätten av en låda fylld med ingredienser som tortillabröd, gröna ärtor, färsk ingefära, palsternacka, jordnötsringar med mera. Och gott blir det!
Potatis- och palsternackstortillas
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 4 st tortilla
- 8 st potatis
- 2 st palsternacka
- 1 burk majs
- 1 st ägg
- 3 matsked (msk) crème fraîche
- 1 matsked (msk) smör
Instruktioner

Skala potatis och palsternacka och dela i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka.
Häll av vattnet och blanda ner majs, crème fraiche, ägg och smör. Stampa blandningen med en potatisstöt till en grov kompott.
Smaka av med salt och peppar. Bred på ett ca 1,5 cm tjockt lager på två tortillas. Lägg på de andra som lock.
Stek bröden med fyllning gyllenbruna på båda sidor i smör och olja i stekpanna.
Servera med baconlindat köttfärsspett.