Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Kalv Strömberg med tomatsås och het pasta

Från 2007
Uppdaterad 26.09.2013 15:42.

Tina får besök av fotbollslegenden Glenn Strömberg sedan 20 år bosatt i Italien. På så vis kommer denna underbara Italien-inspirerade rätten till.

Kalv Strömberg med tomatsås och het pasta

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 st kalvkotlett
  • parmesan
  • 5 klyfta vitlök - Tomatsås
  • salvia - Tomatsås
  • 3 deciliter (dl) tomat - passerad, Tomatsås
  • 1 deciliter (dl) vitt vin - Tomatsås
  • 1 matsked (msk) olivolja - Tomatsås
  • 400 gram (g) spaghetti - Pasta
  • 1 st hönsbuljongtärning - Pasta
  • 5 st peperoncini - Pasta
  • 3 klyfta vitlök - Pasta
  • 0.5 deciliter (dl) olivolja - Pasta
  • 2 matsked (msk) smör - Pasta

Instruktioner

Kotletterna:
Skär små snitt i fettkappan på kotletterna. Pensla dem med olja samt salta och peppra. Stek i hett grilljärn ca 3 minuter på varje sida.

Tomatsås:
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Finhacka salvian. Hetta upp tillsammans med olivolja i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och vinet och låt småkoka i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Pasta:
Tillaga pastan enligt instruktioner på paketet. Smaksätt pastavattnet med salt och hönsbuljong. Skala och riv vitlöksklyftorna. Häll olivoljan i en kastrull och vänd i vitlöken. Smula ner peperoncini och lägg i smöret. Värm upp utan att bryna vitlöken. Smaksätt med salt och peppar.

Till servering:
Lägg kalvkotletterna i tomatsåsen och låt koka upp. Häll vitlöksoljan på ett fat med kanter och vänd runt pastan i oljan. Servera pastan direkt tillsammans med kalven i tomatsås och hyvla parmesanost över.

Mer om ämnet på Yle Arenan