Kalv Strömberg med tomatsås och het pasta
Tina får besök av fotbollslegenden Glenn Strömberg sedan 20 år bosatt i Italien. På så vis kommer denna underbara Italien-inspirerade rätten till.
Kalv Strömberg med tomatsås och het pasta
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 4 st kalvkotlett
- parmesan
- 5 klyfta vitlök - Tomatsås
- salvia - Tomatsås
- 3 deciliter (dl) tomat - passerad, Tomatsås
- 1 deciliter (dl) vitt vin - Tomatsås
- 1 matsked (msk) olivolja - Tomatsås
- 400 gram (g) spaghetti - Pasta
- 1 st hönsbuljongtärning - Pasta
- 5 st peperoncini - Pasta
- 3 klyfta vitlök - Pasta
- 0.5 deciliter (dl) olivolja - Pasta
- 2 matsked (msk) smör - Pasta
Instruktioner

Kotletterna:
Skär små snitt i fettkappan på kotletterna. Pensla dem med olja samt salta och peppra. Stek i hett grilljärn ca 3 minuter på varje sida.
Tomatsås:
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Finhacka salvian. Hetta upp tillsammans med olivolja i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och vinet och låt småkoka i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Pasta:
Tillaga pastan enligt instruktioner på paketet. Smaksätt pastavattnet med salt och hönsbuljong. Skala och riv vitlöksklyftorna. Häll olivoljan i en kastrull och vänd i vitlöken. Smula ner peperoncini och lägg i smöret. Värm upp utan att bryna vitlöken. Smaksätt med salt och peppar.
Till servering:
Lägg kalvkotletterna i tomatsåsen och låt koka upp. Häll vitlöksoljan på ett fat med kanter och vänd runt pastan i oljan. Servera pastan direkt tillsammans med kalven i tomatsås och hyvla parmesanost över.