Rostade grönsaker med lingonvinägrett
Det perfekta tillägget till Tinas kalv Strömberg. Och otroligt nog lyckades Tina få ett italienskt stuk också på rårörda lingon.
Rostade grönsaker med lingonvinägrett
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 1 st aubergine
- 3 st paprika
- 2 st zucchini
- 2 matsked (msk) rårörda lingon - Vinägrett
- 1 st äppel
- 0.5 deciliter (dl) balsamicovinäger - Vinägrett
- 1 deciliter (dl) olivolja - Vinägrett
- 0.5 deciliter (dl) parmesan - hyvlad
- basilika - färsk
Instruktioner

Skiva auberginen i ca 5 mm tunna skivor. Salta skivorna och låt stå och dra ur vätska i ca 20 min. Halvera paprikorna på längden. Låt stjälken sitta kvar men skär bort kärnhuset. Lägg paprikahalvorna på en plåt med bakplåtspapper. Skiva zucchinin och lägg på plåten.
Skölj av saltet från auberginskivorna och torka dem torra med hushållspapper. Lägg aubergineskivorna på plåten och ringla olivolja över grönsakerna. Smaksätt med salt och peppar. Ställ in plåten i ugnen på 225°C i 25-30 min.
Vinägrett:
Finhacka äpplet och rör ihop med de rårörda lingonen. Blanda ner vinäger och olja och smaksätt med salt och peppar.
Vid servering:
Ringla vinägretten över de rostade grönsakerna och toppa med hackad basilika och hyvlad parmesan.