Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Banan- och jordgubbsglass med fruktsallad

Från 2007
Uppdaterad 27.08.2013 09:35.

En härlig, fräsch och snabbtillredd dessert. Prova gärna med andra frukter efter egen smak.

Banan- och jordgubbsglass med fruktsallad

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 st banan
  • 1 liter (l) jordgubbar
  • 2 st persika
  • 2 st kiwi
  • 2 deciliter (dl) crème fraîche
  • 1 matsked (msk) florsocker

Instruktioner

Skala och slanta bananerna. Dela jordgubbarna. Lägg banan och jordgubbar på en plåt med bakplåtspapper och ställ i frysen i ca 30 minuter. Lägg den frysta frukten och crème fraichen i en mixer och mixa. Tillsätt florsocker efter smak.

Till servering:
Gör en fruktsallad av persika och kiwi och fördela den i höga glas. Toppa med glassen.

Tips!
Prova gärna med andra frukter efter egen smak.

Mer om ämnet på Yle Arenan