Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Chililax med farinsocker

Från 2007
Uppdaterad 27.08.2013 09:47.

Farinsocker och lax - en omöjlig kombination? Inte med kocken Bill Granger i köket! Laxen med smak av farin och peppar blir utmärkt till lunch.

Chililax med farinsocker

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 matsked (msk) olja - vegetabilisk
  • 800 gram (g) lax
  • 1 st rödlök
  • 3 klyfta vitlök
  • 3 matsked (msk) soja
  • 115 gram (g) fisksås
  • 1 matsked (msk) limesaft
  • salladslök - Till garnering
  • chili - Till garnering
  • koriander - Till garnering

Instruktioner

1. Hetta upp oljan på hög värme i en stor stekpanna. Lägg fisken i stekpannan i två omgångar och stek varje omgång på ena sidan i några minuter tills den är lätt brynt. Vänd på fisken och stek på andra sidan i en minut. Ta fisken ur pannan.

2. Vrid ner till måttlig värme och tillsätt lite extra olja i pannan om det behövs. Tillsätt löken och vitlöken och låt steka i tre minuter. Rör om nu och då. Rör ned sojasåsen, sockret och fisksåsen. Lägg i laxen igen och stek den i en minut, eller tills såsen är fyllig, mörk och sirapsaktig.

3. Peppra ordentligt med svartpeppar och rör ned limesaften.

4. Servera laxen med ångkokt ris, sås ovanpå och limeklyftor och garnera med salladslök, chili och koriander.