Örtpanerad kyckling
I sista avsnittet för den här säsongen tillreder Tina festlig vardagskyckling. Först denna härliga örtpanerade variant.
Örtpanerad kyckling
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 4 st kycklingfilé
- 1 st äggvita
- 5 deciliter (dl) inkråm från vitt bröd
- 2 deciliter (dl) färska örter
- 2 klyfta vitlök
Instruktioner

Plocka örterna, mixa med brödet och vitlöksklyftorna i en matberedare i ett par minuter. Häll i en skål. Salta och peppra.
Dela kycklingfiléerna på längden så att de blir hälften så tjocka. Salta och peppra. Vispa upp äggvitan och pensla filéerna på båda sidor. Vänd i bröd- och örtblandningen. Bryn i en stekpanna i lite smör och olja, ca 5-7 minuter på varje sida.
Servera kycklingen till den tyska potatissalladen.