Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Örtpanerad kyckling

Från 2006
Uppdaterad 20.09.2013 10:49.

I sista avsnittet för den här säsongen tillreder Tina festlig vardagskyckling. Först denna härliga örtpanerade variant.

Örtpanerad kyckling

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 st kycklingfilé
  • 1 st äggvita
  • 5 deciliter (dl) inkråm från vitt bröd
  • 2 deciliter (dl) färska örter
  • 2 klyfta vitlök

Instruktioner

Plocka örterna, mixa med brödet och vitlöksklyftorna i en matberedare i ett par minuter. Häll i en skål. Salta och peppra.

Dela kycklingfiléerna på längden så att de blir hälften så tjocka. Salta och peppra. Vispa upp äggvitan och pensla filéerna på båda sidor. Vänd i bröd- och örtblandningen. Bryn i en stekpanna i lite smör och olja, ca 5-7 minuter på varje sida.

Servera kycklingen till den tyska potatissalladen.

Mer om ämnet på Yle Arenan