Tysk potatissallad
Den här supermatiga potatissalladen går utmärkt ihop med t.ex. Tinas kycklingrätter.
Tysk potatissallad
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 500 gram (g) potatis - kokt
- 2 matsked (msk) kapris
- 0.5 deciliter (dl) ättiksgurka
- 1 st purjolök
- 0.5 deciliter (dl) dill - färsk
- 0.5 deciliter (dl) persilja - färsk
- 2 matsked (msk) dijonsenap - Vinägrett
- 3 st socker - Vinägrett
- 3 matsked (msk) balsamicovinäger - Vinägrett
- 1 deciliter (dl) rypsolja - Vinägrett
- 1 matsked (msk) vatten - Vinägrett
Instruktioner

Dela potatisen och lägg i en skål, häll i kapris. Hacka ättiksgurkan, finhacka purjolöken och hacka örterna. Blanda med potatisen.
Vinägrett:
Blanda ingredienserna i en skål. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll vinägretten över potatisen och rör ihop försiktigt.