Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Tysk potatissallad

Från 2006
Uppdaterad 23.09.2015 16:01.

Den här supermatiga potatissalladen går utmärkt ihop med t.ex. Tinas kycklingrätter.

Tysk potatissallad

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 gram (g) potatis - kokt
  • 2 matsked (msk) kapris
  • 0.5 deciliter (dl) ättiksgurka
  • 1 st purjolök
  • 0.5 deciliter (dl) dill - färsk
  • 0.5 deciliter (dl) persilja - färsk
  • 2 matsked (msk) dijonsenap - Vinägrett
  • 3 st socker - Vinägrett
  • 3 matsked (msk) balsamicovinäger - Vinägrett
  • 1 deciliter (dl) rypsolja - Vinägrett
  • 1 matsked (msk) vatten - Vinägrett

Instruktioner

Dela potatisen och lägg i en skål, häll i kapris. Hacka ättiksgurkan, finhacka purjolöken och hacka örterna. Blanda med potatisen.

Vinägrett:
Blanda ingredienserna i en skål. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll vinägretten över potatisen och rör ihop försiktigt.

Mer om ämnet på Yle Arenan