Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Kycklingbröst med brieost och thaimorötter

Från 2006
Uppdaterad 27.08.2013 09:41.

En färggrann och aningen lättare kycklingrätt à la Tina.

Kycklingbröst med brieost och thaimorötter

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 st kycklingfilé
  • 4 skiva brie
  • 2 paket bacon
  • 1 bunt timjam - färsk
  • 6 st morot - Thaimorötter
  • 1 st rödlök - Thaimorötter
  • 5 deciliter (dl) kokosmjölk - Thaimorötter
  • 0.5 matsked (msk) röd currypasta - Thaimorötter
  • 1 tesked (tsk) citronsaft - Thaimorötter
  • 1 deciliter (dl) koriander - färsk, Thaimorötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 grader.
Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Salta och peppra. Fyll fickan med en skiva brieost, lägg i ett par kvistar timjan. Linda 2-3 skivor bacon runt varje filé. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.

Thaimorötter:
Skala och skär morötterna i ca 2 cm tjocka bitar, skiva löken. Fräs morötter, lök och currypasta i lite smör och olja.

Häll på kokosmjölken. Om den är för tjock, späd med lite vatten. Koka under lock tills morötterna är mjuka. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Blanda i koriandern precis innan servering.

Ta ut kycklingen och skär i skivor diagonalt, servera i djup tallrik med thaimorötterna och det fyllda brödet.

Mer om ämnet på Yle Arenan