Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Bröd fyllt med getost, paprika och oliver

Från 2006
Uppdaterad 24.07.2013 10:43.

En härlig smörgås som med all sin goda fyllning nästan är en hel huvudrätt i sig.

Bröd fyllt med getost, paprika och oliver

Mängd: 6 portioner

Ingredienser

  • 1 st bröd - stort, runt
  • 500 gram (g) getost
  • 2 deciliter (dl) röd pimentos
  • 2 deciliter (dl) svarta oliver
  • 1 deciliter (dl) dill
  • 0.5 deciliter (dl) ajvar relish
  • 1 deciliter (dl) honung
  • 1 tesked (tsk) rosmarin

Instruktioner

Skär av locket på brödet och gröp ur inkråmet.

Hacka pimentos, oliver och dill. Blanda med ajvar relish i en skål. Salta och peppra.

Skär av kanterna på getosten och dela den i stora bitar. Finhacka rosmarin och värm med honung försiktigt i en liten kastrull på svag värme.

Lägg hälften av pimentoblandningen i botten på det urgröpta brödet. Tryck ner för att göra fyllningen kompakt. Pressa ner ordentligt med ost och ringla honung över. Toppa med ytterligare ett lager av pimentoblandningen och jämna ut.

Lägg på brödlocket och låt stå i ca 30 minuter innan servering.

Mer om ämnet på Yle Arenan