Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Cashew- och apelsinsmör

Från 2006
Uppdaterad 15.08.2013 13:34.

En supergod specialsmör som är utmärkt att serveras med bakad potatis vid julbordet.

Cashew- och apelsinsmör

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 300 gram (g) smör - rumstempererat
  • 1.5 deciliter (dl) stark ost
  • 0.5 deciliter (dl) cashewnötter
  • 0.2 tesked (tsk) kryddpeppar
  • 1 matsked (msk) ljus sirap
  • 0.5 st apelsin - skal och saft

Instruktioner

Riv osten fint och grovhacka cashewnötterna. Blanda med kryddpeppar, sirap, saft och rivet skal från apelsinen. Smaksätt med salt och vitpeppar. Arbeta ihop ordentligt för att få in vätskan från apelsinen i smöret.

Servera till bakad potatis.

Mer om ämnet på Yle Arenan