Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Varm rödkål med rödbetor

Från 2006
Uppdaterad 27.08.2013 09:47.

Rödkål och rödbetor är härliga tilltugg vid julbordet.

Varm rödkål med rödbetor

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 0.25 st rödkålshuvud
  • 3 klyfta vitlök
  • 4 st rödbeta
  • 1 st ingefärsrot
  • 1 deciliter (dl) ljus sirap
  • 4 deciliter (dl) rödvin
  • 2 matsked (msk) vitvinsvinäger

Instruktioner

Skär rödkålen i fina strimlor. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och riv rödbetorna grovt. Fräs rödkål, vitlök och rödbetor i en djup panna.

Skala och riv ingefärsroten. Pressa den så att du får ur ca 1 msk saft, släng det trådiga köttet. Häll ingefärssaft, sirap och rödvin i pannan med rödkålsblandningen. Låt koka under lock i ca 15 minuter. Tillsätt eventuellt mer rödvin och koka lite till om rödbetorna inte är mjuka.

Häll i vinäger, smaksätt med salt och vitpeppar och eventuellt mer sirap.

Mer om ämnet på Yle Arenan