Varm rödkål med rödbetor
Rödkål och rödbetor är härliga tilltugg vid julbordet.
Varm rödkål med rödbetor
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 0.25 st rödkålshuvud
- 3 klyfta vitlök
- 4 st rödbeta
- 1 st ingefärsrot
- 1 deciliter (dl) ljus sirap
- 4 deciliter (dl) rödvin
- 2 matsked (msk) vitvinsvinäger
Instruktioner

Skär rödkålen i fina strimlor. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och riv rödbetorna grovt. Fräs rödkål, vitlök och rödbetor i en djup panna.
Skala och riv ingefärsroten. Pressa den så att du får ur ca 1 msk saft, släng det trådiga köttet. Häll ingefärssaft, sirap och rödvin i pannan med rödkålsblandningen. Låt koka under lock i ca 15 minuter. Tillsätt eventuellt mer rödvin och koka lite till om rödbetorna inte är mjuka.
Häll i vinäger, smaksätt med salt och vitpeppar och eventuellt mer sirap.