Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Paprikasalsa med pepprig vodka

Från 2006
Uppdaterad 27.08.2013 09:41.

Hemgjord salsa blir alltid läckrare än köpissalsan. Och det går riktigt snabbt och enkelt.

Paprikasalsa med pepprig vodka

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 st röd paprika
  • 1 paket cocktailtomat
  • 1 st rödlök
  • 2 matsked (msk) basilika - färsk
  • 1 matsked (msk) pepparvodka
  • 2 matsked (msk) rypsolja
  • 1 matsked (msk) vitvinsvinäger

Instruktioner

Skär paprikan i små tärningar, dela tomaterna i fyra delar, finhacka rödlöken och skär basilikan fint. Blanda allt i en skål. Häll i pepparvodka, rapsolja och vitvinsvinäger.

Smaksätt med salt och svartpeppar.

Mer om ämnet på Yle Arenan