Strömmingslåda med curry och kapris
Tina beger sig ut och fiska och tillreder smaskig variant på strömmingslådan som blir något lite extra med smakerna av curry och kapris.
Strömmingslåda med curry och kapris
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 600 gram (g) strömmingfilé
- 1 st purjolök
- 2 deciliter (dl) majonnäs
- 1 deciliter (dl) mjölk
- 2 matsked (msk) kapris
- 1 matsked (msk) curry
- 0.5 st apelsin
- 1 deciliter (dl) persilja
- 2 st äggula - Majonnäs
- 1 matsked (msk) vitvinsvinäger - Majonnäs
- 1 matsked (msk) senap - Majonnäs
- 2 deciliter (dl) rypsolja - Majonnäs
Instruktioner

Sätt ugnen på 180 grader.
Smöra en ugnsfast form. Klipp eller dra av ryggfenan på strömmingen om det inte redan är gjort. Salta filéerna. Rulla fisken med köttet inåt och lägg dem tätt i formen.
Blanda majonnäs (se nedan) med mjölk, kapris, curry och rivet apelsinskal i en skål. Skär purjolöken tunt och blanda i. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över fisken. Hacka och strö över persiljan. Baka i ugnen i 30-35 minuter. Servera varm med pressad potatis eller kall på t ex julbordet.
Majonnäs:
Vispa äggulorna, vinägern och senapen. Vispa droppvis ner oljan, sedan lite mer i taget. Smaksätt med salt och svartpeppar.